2024-08-31: Stor poliskommendering på Arosderby i Allsvenskan

VÄSTERÅS

Innan lördagens allsvenska match mellan Västerås SK och IK Sirius på Rocklunda och Hitachi Energy Arena uppstod ett bråk mellan ett flertal personer på Skallberget, i samband med bråket förekom bengaler. Flera personer kontrollerades på platsen men det framkom inga uppgifter om personskador. Samtal om bråket inkom vid lunchtid från allmänheten och det togs beslut om ett utvidgat avlägsnande. 24 personer fick lämna Västerås för att åka till Uppsala.

Senare under lördagen kontrollerades, avvisades och avlägsnades ett antal personer från både området runt arenan och andra platser i Västerås. Ett antal bengaler togs i beslag.

Flera anmälningar om brott mot ordningslagen upprättas, samt en om våldsamt motstånd.

Under matchen tändes vidare ett antal bengaler hos både hemma och borta läktarna, och någon kastade in föremål på arenan.

Matchen slutade 1-2 till IK Sirius, inför 6 877 åskådare.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg